Dag 5: Geen spinnen, Universal, Hollywood, Toch Spinnen

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Vandaag was eindelijk onze eerste dag rust. Nouja rust, om 9 uur werden we in een bus gepropt, om op tijd te arriveren bij de Universal Studio’s. Martine wilde heel graag een tour, dus hebben we een combinatietour gedaan: Universal Studio’s overdag en Los Angeles by night. Ik dacht dat Universal ditmaal de filmstudio’s waren, maar het bleek net zo’n pretpark als in Orlando, erg fijn dus.

Martine wil niet in de achtbanen, dus die hebben we maar overgeslagen. Met veel moeite heb ik haar kunnen overhalen om in de 3D show te gaan van Back to the Future. Nee tine, geen enge beesten, geen loopings, gewoon een leuke 3d-show. Wrong. Vliegen we met die tijdmachine toch zo de maag van een Dinosaurus in. Na al mn geloofwaardigheid verloren te hebben, heb ik M alsnog mee kunnen slepen naar Terminator 2, the ride. Nee joh tine, dit is Terminator, alleen maar boze robots, géén beesten. Wrong. Dikke vette metalen spin die met een nog grotere metalen tentakel door je 3d-bril boort. Die gelooft me dus helemaal nooit meer.

Verder erg veel leuke dingen gedaan en gezien, special effects show, backdraft (hot! hot! hot!) en een onwijs leuke Studio Tour waar we over de échte set van Desperate Housewives en The Ghost Whisperer gereden zijn. Wat denk je? Waren Jennifer, Eva, Marcia, Felicity en Teri nét aan het lunchen. En dat om 10 uur ‘s ochtends man, balen! We hebben een voorliefde gekregen voor de Churro, een soort deegstengel met suiker en kaneel, onwijs niet des bakkers, maar jammer dan. Onderweg naar Universal reden we langs The Hollywood Sign. Supercool natuurlijk, maar toch een beetje een anticlimax. Dan roept zo’n chauffeur: daar is het beroemde Hollywood-bord. Dan kijk je en denkt: daar is het beroemde Hollywood bord, precies zoals op die duizend plaatjes en in die honderd films die ik heb gezien. Het is een beetje rare gewaarwording. Door foto, film en televisie heb je alles al gezien. Het feit dat je echt op de locatie bent is natuurlijk heel erg gaaf, maar ik kon me toch niet onttrekken aan de gedachte: “inderdaad, dat hollywoodbord”.

Verder gewoon de route en de attracties gelopen in Universal, maar er was een mededeling die ons kippenvel over de ruggengraat bezorgde: “Ladies and gentleman, in about half an hour the last show of Hannibal Lecter wil begin”. De Hannibal Lecter show? WTF is dat? Terwijl we visioenen kregen van parkbezoekers die elkaars hersenen opaten, zagen we op het bord de werkelijke naam: De Animal Actor’s show. Leer dan ook praten man!

Na Universal zijn we in de bus gesprongen voor de Los Angeles Tour. Hartstikke cool, maar wel balen dat dat bord het niet doet in het donker (was het toch nog speciaal). Dan maar heel veel foto’s gemaakt van de walk of fame. Ook nog even langs het Kodak Theater gelopen, waar de Oscars de 25e van deze maand worden uitgereikt. Cool idee hoor, dat ik mijn voet heb geplaatst op de plek waar een of andere Hollywoodster straks staat te waggelen. Toch hoop ik stiekum dat het dan Angeline Jolie is, en niet Kelly Osbourne. De dag bij Universal was echter zo vermoeiend, dat we eigenlijk te moe waren voor de tour. In de bus compleet in slaap gesukkeld. Je kent het:Martine port mij wakker, ik kijk om, ligt zij te maffen. Al met al een grappige, leuke en vermoeiende dag. Morgen (inmiddels vandaag) gaan we eten bij Medieval Times, een soort vechen met satéstokjes.

Bekijk de foto’s

Hint voor bien: In mijn koffer is het altijd een woud.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00