moegestreden - Dichtgedachten #845

Dichtgedachten #845 – Moegestreden

Een tijd geleden liep ik tegen een vervelende tegenslag aan. In het grotere geheel der dingen niet belangrijk, maar ik had in die tijd heel veel tijd, energie en geld gestoken in een manier om mijn gedichten rechtstreeks bij de mensen te krijgen die dat graag wilden. Een klein groepje begreep niet hoe dat werkte, begonnen te klagen bij Facebook, en dat leidde bijna tot grote problemen.
Als gevolg daarvan heeft een groepje van 9 (!) mensen, ervoor gezorgd dat meer dan vijfduizend mensen de gedichten op deze manier niet meer kunnen zien. Ik baalde daarvan, en het maakte me verdrietig. Het was oneerlijk, onterecht en onnodig. Al die tijd en energie. Wat je dan doet?
Even balen, even boos zijn, en daarna opkrabbelen, verder gaan en een nieuwe manier zoeken. Dit is waarom het zó ongelooflijk belangrijk is om dingen te doen waarin je hart ligt. Alleen dan heb je de veerkracht om telkens opnieuw bij tegenslag op te krabbelen en verder te gaan, simpelweg omdat dit is wat je het liefste doet en niemand je klein kan krijgen. Blijf doen waar je in gelooft. Makkelijk is het niet, maar wilskracht gevoed door passie is de sterkste drijfveer ter wereld.
Zelfs al bedoel je alles goed,
je houdt nooit iedereen tevreden.
Geloof in alles dat je doet,
dan ben je zelden moegestreden.

Geloven dichtgedachten 849

Geloven – Dichtgedachten #849

Geloven, Soms zijn er situaties waarin je aan alles voelt dat er iets niet klopt. Je hebt geleerd om naar je gevoel te luisteren, maar toch, tóch besluit je om het voor één keertje te negeren,
vrijwel altijd met een desastreus resultaat. En dan sla je jezelf voor je kop en vraag je jezelf af: ‘wáárom heb ik al die signalen genegeerd?’ Het antwoord is eigenlijk vrij simpel. Soms wil je iets gewoon niet geloven. Soms kies je er tegen beter weten in om te geloven in iets dat mooier is dan hetgeen dat waarheid is.
Dat kan soms heel vervelend uitpakken, maar het is ook wel eens fijn om je hart te beschermen en eventjes te geloven in iets dat niet kan. En wie weet, het leven kan je zomaar eens verrassen.
Soms wil je graag in iets geloven,
sla je signalen in de wind,
om je hart niet te beroven,
van een waarheid die ze mooier vindt.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00