Lieve wereld - Dichtgedachten #666

Lieve wereld – Dichtgedachten #666

In mijn gedichten benadruk ik graag en vaak dat de wereld een betere plek kan zijn als we daar onze uiterste best voor doen. Dat stuit nogal eens op weerstand. Ik begrijp dat wel, er is natuurlijk ook een heleboel ellende in de wereld en mensen kunnen soms echt akelige dingen doen. Dat zal ik nooit ontkennen, maar alles in deze wereld is ontworpen om in balans te zijn, en dat geldt ook voor mooie en minder mooie dingen. Als wij besluiten dat we ons niet meer willen inzetten voor een mooiere wereld, omdat het toch geen zin heeft, dan maken we dat zelf waarheid.
Het is echt niet zo dat je in je eentje de wereld kunt redden. Maar als we allemaal ons steentje bijdragen en ons best doen om er iets van te maken, dan maken vele beetjes een hoop. De wereld is pas niet meer te redden als zij die het beste met haar voor hebben besluiten dat ze daar hun best niet meer voor willen doen. Daarover gaat dit gedicht.
Hallo daar lieve wereld,
zullen we vandaag ontwaken,
met de intentie om er samen,
het allerbeste van te maken?

dichtgedachten_462.jpg

Goede voornemens – Dichtgedachten #462

Goede voornemens, wie heeft ze niet? Misschien hebben we ze niet allemaal concreet en maken we niet allemaal een lijstje, maar aan het einde van het ene jaar en het begin van een nieuw jaar, kun je het niet helpen om heel even stil te staan bij de dingen waar je niet blij mee bent en de dingen die je graag anders zou doen. Daar is helemaal niets mis mee, maar zorg er wel voor dat je realistisch blijft. Ik weet nog dat ik me elk jaar voornam om af te vallen. Daar ging ik dan zo fanatiek in, dat het een paar maanden fantastisch ging. Daarna verlangde ik weer naar een leven met verwennerij en dat ging de hele verkeerde kant op. Afvallen is me pas gelukt toen ik besloot om er de tijd voor te nemen. Wat je goede voornemens ook zijn, je moet – zo zegt het woord zelf al – er tijd voor nemen. Laten we proberen vooral van dit jaar te genieten…dat is het énige dat je niet met mate hoeft te doen. Daarover gaat het gedicht van vandaag.

Wat je voornemen ook is, laat er niet teveel voor schieten. Want wat heb je aan een leven, waar je niet van kunt genieten?

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00