Geloven dichtgedachten 849

Geloven – Dichtgedachten #849

Geloven, Soms zijn er situaties waarin je aan alles voelt dat er iets niet klopt. Je hebt geleerd om naar je gevoel te luisteren, maar toch, tóch besluit je om het voor één keertje te negeren,
vrijwel altijd met een desastreus resultaat. En dan sla je jezelf voor je kop en vraag je jezelf af: ‘wáárom heb ik al die signalen genegeerd?’ Het antwoord is eigenlijk vrij simpel. Soms wil je iets gewoon niet geloven. Soms kies je er tegen beter weten in om te geloven in iets dat mooier is dan hetgeen dat waarheid is.
Dat kan soms heel vervelend uitpakken, maar het is ook wel eens fijn om je hart te beschermen en eventjes te geloven in iets dat niet kan. En wie weet, het leven kan je zomaar eens verrassen.
Soms wil je graag in iets geloven,
sla je signalen in de wind,
om je hart niet te beroven,
van een waarheid die ze mooier vindt.

dichtgedachten_380.jpg

Dichtgedachten #380 – Denken en voelen

Denken en voelen, het zijn twee totaal verschillende elementen van ons moreel kompas, en ze zorgen vaak voor zoveel verwarring. Het is niet verstandig om altijd blindelings te doen wat je hart je ingeeft, maar het is wel goed om naar je hart te luisteren. Soms klopt alles op papier, is een stap intellectueel heel logisch, maar sputtert je gevoel tegen. Dat zijn de momenten om naar je hart te luisteren.

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00