Wat als ik het had gedaan – Dichtgedachten 2244

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een film die perfect aansluit bij deze gedachte is “The Midnight Sky” uit 2020, geregisseerd door George Clooney. In deze post-apocalyptische sciencefictionfilm staat de eenzame wetenschapper Augustine voor de keuze om al dan niet contact te maken met een ruimteschip dat terugkeert naar de verwoeste aarde. Hij moet beslissen of hij zijn isolatie en veiligheid opoffert om mogelijk levens te redden.

Het thema van gemiste kansen en spijt speelt een grote rol in het verhaal, vooral wanneer Augustine wordt geconfronteerd met zijn eigen fouten uit het verleden. De film laat zien hoe zelfs in tijden van crisis en wanhoop, onze keuzes ons kunnen achtervolgen en ons blijven afvragen wat er had kunnen gebeuren als we anders hadden gehandeld. Het herinnert ons eraan dat sommige beslissingen onomkeerbaar zijn en dat we moeten leren leven met de consequenties ervan.

Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

Niets zal ooit zo aan je knagen,
als een kans die je voorbij laat gaan,
en je voorgoed af blijven vragen,
wát als ik het had gedaan?

8 gedachten over “Wat als ik het had gedaan – Dichtgedachten 2244”

  1. Keuzes maken zijn moeilijke dingen en je weet nooit of je de juiste keuze maakt. Jammer soms dat je de tijd niet terug kan draaien.

    Beantwoorden
  2. Klopt inderdaad , mijn vader was vrachtwagen chauffeur, ik wilde dat later ook, maar hij raadde het af, nu denk ik nog steeds vaak wat als…
    Nu maar kijken naar meiden die rijden.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00