Het leeft enorm benauwd – Dichtgedachten 1247

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Er was een tijd dat we alleen maar overleefden, maar inmiddels hebben we ontdekt dat plezier hebben tijdens het leven ook heel belangrijk is. Je bent het waard om gelukkig te zijn, om te genieten van de tijd die je hier hebt.

Niet iedereen kan van z’n hobby z’n werk maken, en aangezien we nu eenmaal leven in een maatschappij waarin geld belangrijk is, zullen we af en toe iets moeten doen dat niet het allerleukst is. Maar als je dan toch een salaris bij elkaar moet werken, kun je dat maar het beste doen op een manier die je leuk vindt. En zelfs al is het werk misschien niet fantastisch, dan is het alsnog hartstikke leuk om met een fijne groep collega’s te werken.

Is je werk niet zo leuk? Dan is het nu gelukkig een tijd waarin de meeste mensen kunnen rondkomen zonder dat ze zeven dagen per week hoeven te werken. Er blijft wat tijd over om te vullen met leuke dingen, hobby’s, afspreken met vrienden of vriendinnen…

Het kan soms even druk worden en dan kan je het idee hebben dat je weinig tijd hebt voor leuke dingen, maar ze geven je zoveel energie dat je ook de ‘moetjes’ weer beter aankan. Dus tijd die je in iets leuks investeert, is bijna nooit verspild.

Dat is de boodschap achter het gedicht van vandaag:

Doe niet alleen maar wat je moet,
want het leeft enorm benauwd,
als je niet houdt van wat je doet,
en niet doet waarvan je houdt.

10 gedachten over “Het leeft enorm benauwd – Dichtgedachten 1247”

 1. Helemaal met je eens Ingrid. Ik ben 55 jaar en vind het ook zo onpersoonlijk geworden met al dat digitale “verkeer”. Denk steeds vaker terug aan vroeger, toen er nog persoonlijk contact was.

  Beantwoorden
 2. Ik mag mij gelukkig prijzen!
  Al 37 jaar zit ik samen met mijn echtgenoot in een fantastische club. Samen met héél toffe mensen plannen maken, vakantie nemen en nog zoveel meer…
  Ik kijk er steeds naar uit om mekaar te mogen ontmoeten.
  Bedankt voor de mooie gedichtjes met enorm veel waarheid in!

  Beantwoorden
 3. Gut ja. Mijn hele leven al lijkt een opeenstapeling van moeten te zijn geweest. En nu, met 77 jaar oud, heb ik het gevoel totaal opgebrand te zijn. Het gedigitalizeer van de Overheid lijkt alleen maar meer en onbegrijpelijker te worden, en waar het vroeger 1 x per jaar betrof, krijg je nu een brievendiarrhee (digitaal) over je heen, die het hele jaar beslaat. En alles verandert constant……en je moet heel goed uitkijken, want de mensen die het controleren hebben geen boekhoudkundig inzicht meer en kunnen alleen maar op knoppen drukken, en vinkjes zetten, of je afrekenen op iets waar meer kennis voor nodig is, zodat iemand anders er eens even naar moet kijken. De wereld is veranderd in het opsplitsen van hele kleine kadertjes zodat de contekst van het geheel verloren gaat. Geen wonder dat het zo,n zooitje is geworden. En ja, dan gaan de mensen ook enorm uitkijken naar uitjes en pretjes. Het leven wordt dan een soort van Roller Coaster. Van Leuk naar Niet Leuk…Klats…Boem….Heel vermoeiend allemaal. Ons zenuwstelsel is daar niet op berekend, naar mijn mening. Het zal wel allemaal aan mij liggen en mijn leeftijd, maar ik ben er goed klaar mee.
  Zo dit was even “stoom” afblazen. En dan wens ik iedereen een fijne Pasen vol uitjes en pretjes en we hebben geluk: Het is in ieder geval Mooi Weer!!!

  Beantwoorden
  • Ja Ingrid, dat knoppen drukken en vinkjes zetten is de trend nu.
   En inderdaad, inzicht in adninistratieve handelingen is vaak ver te zoeken en kan voor onaangename uitkomsten zorgen.
   Fout van het systeem, heet dat dan.
   Jouw reactie spreekt mij ook erg aan! Groetjes!

   Beantwoorden
  • Wat heb je dat mooi beschreven, Ingrid. Ik ben 61 en het digitale verkeer kan ik nog net bijbenen. Wat mij bevreemdt is dat ik niets meer voor elkaar krijg met éen telefoontje. Ik hoor het ook van anderen. Of er gebeurt niets òf het gebeurt verkeerd. Drie telefoontjes om iets in gang te zetten en afgehandeld te krijgen is gewoon geworden. Na het overlijden van mijn jack russel kon ik de helft van mijn laatstbetaalde hondenbelasting terugkrijgen. Dat moest ik binnen 6 weken nadien doen. Ik was er niet voor in de stemming en deed het na 3 maanden. Ik kreeg het niet, maar wat kreeg ik wél? Een brief dat ik de hondenbelasting van 2018 niet betaald had. Ik schreef terug. Weer een brief, dat ik de hb van 2017 niet betaald had. Ik was stomverbaasd over zoveel domheid. Ik liet het nl. steeds automatisch afschrijven. Daar heb ik even een nette, maar puntige brief aan gewijd. Ik schreef dat ze beter mij als administratief medewerker op dat kantoor konden laten werken. Daarna is het gestopt. Ik denk maar zo, zo lang wij ons niets op de mouw laten spelden door figuren die ons bellen en de deur niet opendoen voor mensen die we niet kennen, komt het wel goed met ons!

   Beantwoorden
  • Ik ben het helemaal met u eens, het wordt er beslist allemaal niet leuker op!
   Allemaal ingewikkelder( ook al denken veel mensen, zeker de jongeren, dat het er allemaal gemakkelijker op wordt). Nee dus!

   Beantwoorden
 4. Ik doe ook wel de dingen waar ik van hou. Net wat je zegt Martin dan kun je de minder leuke dingen beter volhouden! Fijne dag alllemaal.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00