Stress – Dichtgedachten #905

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Stress is een verlammend verschijnsel. Soms gebeuren er in het leven duizend dingen tegelijk, en heb je het gevoel dat je constant moet rennen om niet bedolven te worden onder de ellende. Het ironische is echter dat je vaak juist onder die ellende bedolven raakt als je blijft rennen. Het is gevoelsmatig het meest onlogische dat je kunt doen als je duizend dingen te doen hebt: even rust nemen.
Toch zal juist die rust ervoor zorgen dat je de dingen efficiënter aanpakt, waardoor de stress direct minder wordt. Ik heb het zo vaak zien gebeuren (ook bij mezelf overigens), mensen die zeggen: ‘Maar ik kán nu even geen rust nemen, die tijd is er niet’. Dat het zo voelt is logisch, maar juist door even pas op de plaats te maken op een moment dat het écht niet gaat, creëer je overzicht, ga je helderder denken en neem je betere beslissingen waardoor de tijd die je voor bepaalde dingen nodig hebt soms meer dan gehalveerd wordt.
Ren niet als kip zonder kop rond, neem even een klein momentje rust voor reflectie, en je problemen zijn een stuk makkelijker op te lossen.
Juist als het niet gaat,
forceer dan een moment van rust.
Omdat je in ontspannen staat,
een brand veel efficiënter blust.

10 gedachten over “Stress – Dichtgedachten #905”

 1. Een prachtige tekst! En ook nog heel erg waar! We leven gewoon in een dolgedraaide maatschappij, die voorschrijft dat we steeds meer en beter en langer en perfecter moeten presteren……. Nou, de boom in met die handel. Onze gezondheid gaat voor!!!!

  Beantwoorden
 2. Wat ben ik altijd blij met uw prachtige gedichten! Ik geniet er altijd weer van om ze in alle rust te lezen en in me op te nemen. Dit gedicht in het bijzonder!

  Vriendelijke groet en een prachtige dag toegewenst. De mijne kan al niet meer stuk!

  Beantwoorden
 3. Goedemorgen Martin (en anderen) wat een mooie ware tekst weer. Bedankt Martin, jij weet zoveel rust in een beetje tekst te zetten. Fijne dag allemaal

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00