Soms gaan er dingen mis – Dichtgedachten 0962

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Ik geloof niet dat er mensen zijn die elke tegenslag met een grote glimlach op hun gezicht verwelkomen. Als er iets flink misgaat, dan is dat vervelend, het gooit je plannen in de war en het doet iets met je emoties.

Toch is het belangrijk om bij tegenslag even goed na te denken over hoe belangrijk het is. Wanneer ik bijvoorbeeld mijn telefoon kapot laat vallen, dan baal ik even, maar niet heel lang. Mijn telefoon is niet goedkoop, en ik ben niet zo rijk dat ik direct een nieuwe kan kopen. En zodra ik er een kan kopen zal het waarschijnlijk een goedkopere zijn. Ik krijg het niet vaak voor elkaar om te relativeren, maar op dat soort momenten wel. ‘Nouja, het is maar een telefoon, dat lost zich wel weer op, er zijn ergere dingen’.

Je hoeft ‘leed’ niet altijd zo te downplayen. Je kunt niet bij alles zeggen: ‘er zijn ergere dingen’. Maar vaak gaat die vlieger wel degelijk op. Dus, wanneer er iets misgaat, stel jezelf dan eens de vraag: hoe belangrijk is dit nu echt? Vind ik dit volgende week nog net zo erg? Zo niet, dan kun je er vast vandaag al mee beginnen.

Daarover gaat het volgende gedicht:

Soms gaan er dingen mis,
wees dan niet te snel ontdaan,
en bedenk dan of het belangrijk is,
in het geheel van je bestaan.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00