Jij doet niet alles goed – Dichtgedachten 1593

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Als we iets doen, dan doen we het graag goed. Als dat dan niet lukt, dan balen we daar enorm van. Logisch ook, want je bent niet aan iets begonnen om te falen. En juist in dat laatste woord ‘falen’ zit het probleem. Dat iets niet lukt, wil niet zeggen dt je hebt gefaald, het betekent simpelweg dat iets niet is gelukt, niets meer en niets minder.

Wannneer iets niet lukt dan leer je daarvan en dat is op zichzelf al winst. Betekent dat dat het volgende keer beter moet? Totaal niet, je zou ook kunnen besluiten om hetgeen wat er misging nooit meer te proberen. Dan is dát de les die je eruit hebt getrokken: ‘Dit nooit meer’. Linksom of rechtsom leer je overal iets van.

Dus wees niet zo streng voor jezelf als iets niet lukt, zelfs niet als het niet lukt omdat je iets fout hebt gedaan dat jou volledig te verwijten valt. Je doet dat niet expres en blijkbaar was er een reden voor dat je het zo deed, anders had je het niet zo gedaan. Accepteren dat het is zoals het is, en je les eruit trekken is het enige dat je kunt doen.

Daarover gaat het gedicht van vandaag:

Ook jij doet echt niet alles goed,
wanneer je dat kunt accepteren,
zegt dat niet dat het voortaan beter moet,
maar wel dat je dat graag wil leren.

5 gedachten over “Jij doet niet alles goed – Dichtgedachten 1593”

  1. Het is ook belangrijk om in je bezigheden plezier te hebben, en dan is het presteren
    minder belangrijk. Gewoon: Bezig zijn met iets omdat je er plezier in hebt, zonder competitiedrang of de noodzaak een groen vinkje te zetten op je “to do”lijstje. Al doende leert men, en dat is ook een feit!!.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00