Wees trots – Dichtgedachten #432

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

We zijn als mens vaak geneigd om vooruit te kijken naar dingen en ergens naartoe te werken. Maar als je altijd alleen maar vooruit kijkt, mis je wat je in de tussentijd allemaal leert.

Doe je bijvoorbeeld een opleiding of cursus van een paar jaar? Dan heb je na je eerste jaar al heel veel basiskennis geleerd. Je kunt misschien nog niet zelfstandig een bepaald vak uitoefenen, maar je weet al veel meer dingen over dat onderwerp dan veel andere mensen.

Werk je eraan om meer zelfvertrouwen te hebben en voel je je niet goed omdat je jezelf nog niet fantastisch vindt? Misschien is het al wel een heel grote stap dat je jezelf in de spiegel kunt aankijken omdat je tevreden bent met wie je bent.

Zo zijn er allerlei voorbeelden te bedenken van situaties waarin je nog niet precies bent waar je naartoe werkt, maar waarin je al veel verder bent dan toen je begon.

En ook dat is iets om enorm trots op te zijn.

Dat is de boodschap achter dit gedicht:

Wees trots op wat je hebt bereikt,
ook al ben je er nog niet.
Wanneer je alleen maar verder kijkt,
dan zie je je prestaties niet.

6 gedachten over “Wees trots – Dichtgedachten #432”

 1. Ben een grote fan van jou Martin, lees al je gedichten heel graag!
  Maar heb nog een vraagje, maak je ook nog Sinterklaas gedichten?
  Deed je vorig jaar ook en was daar super blij mee!
  Groetjes Wil

  Beantwoorden
 2. Het is fijn om je of jullie gedichtjes te lezen, ook al kan ik mezelf er niet altijd in vinden. Maar er zijn wel mensen in mijn omgeving waar deze op waarheid rusten. Dat voelt soms goed om met een lach de ochtend te beginnen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00