Een eerlijk compliment – Dichtgedachten #1470

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Lang niet iedereen is dolgelukkig met zichzelf. Ook mensen die heel zelfverzekerd overkomen, hebben af en toe last van onzekerheid. Dat geeft niet, dat hoort er nou eenmaal bij. Net zoals dat je niet altijd vrolijk kunt zijn, kun je je ook niet altijd geweldig over jezelf voelen.

Maar het is wel prettig als je jezelf in het algemeen graag mag. Dat je jezelf leuk vindt en blij bent met jezelf. Het is namelijk zo jammer en zonde van de energie als je iemand met wie je veel tijd doorbrengt niet leuk vindt. En als er iemand is met wie je vaak zit opgescheept, dan is het jezelf. 

Onzekerheid komt heel vaak door wat je tegen jezelf zegt. En dat is heel moeilijk te doorbreken. Maar als je je bewust bent van het feit dat je eigen mening heel veel invloed heeft, kun je er misschien iets aan doen. 

Kun je, de volgende keer dat je in de spiegel kijkt, bijvoorbeeld dingen benoemen die je wél leuk of mooi vindt aan jezelf? Misschien heb je prachtige ogen, heel mooi haar, vind je het leuk dat je altijd voor anderen klaarstaat of vind je je voeten mooi gelukt. 

Als je dat soort dingen benoemt, word je veel gelukkiger dan wanneer je alleen maar opsomt dat je je buik te dik vindt, je armen flubberen en je een keer iets onaardigs tegen iemand hebt gezegd. 

Zelfs als je het op de eerste dag niet gelooft, zul je zien dat je er uiteindelijk een waarheid in gaat zien, als je het maar vaak genoeg tegen jezelf herhaalt. En dan ga je het nog menen ook wanneer je dat soort leuke dingen over jezelf zegt. 

Daarover gaat dit gedicht:

Het is vrij essentieel,
om blij te zijn met wie je bent.
Geef jezelf dus af en toe,
ook eens een eerlijk compliment.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00