Nieuwsgierigheid – Dichtgedachten #404

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Mensen kunnen heel angstig zijn als ze ergens naartoe gaan waar ze nog nooit geweest zijn. Omdat ze de weg niet kennen, omdat ze misschien niet altijd weten hoe ze zich moeten gedragen, of om wat voor reden dan ook. Dat kan een plek zijn, maar ook als je bij mensen thuis komt waar je nog niet eerder bent geweest of op een nieuwe werkplek kun je daar last van hebben.

Maar als je net een beetje anders kijkt, kan dit meteen een heel ander effect hebben. Als je denkt: wat leuk, iets nieuws, voel je je al heel anders dan wanneer je denkt: oh help, wat is dit voor plek? Je gaat er meer open door staan, waardoor je ervaring waarschijnlijk positiever is. 

Dit geldt niet alleen voor fysieke plekken, maar ook voor emotionele plekken. Ga je bijvoorbeeld een nieuwe relatie aan? Dan kan dat best spannend zijn. Passen jullie wel bij elkaar? Maar je kunt juist ook heel veel van elkaar leren, als je maar open bent en blijft praten. 

Zo kan een heel simpele verandering in je manier van denken, een wereld van verschil vormen.

Daarover gaat dit gedicht:

Als je angst voor het onbekende,
omruilt voor nieuwsgierigheid,
barst een wereld vol ellende,
plots van positiviteit. 

8 gedachten over “Nieuwsgierigheid – Dichtgedachten #404”

  1. Goedemiddag Martin.,
    Heel mooi gezegd, het is ook goed om nieuwsgierig te blijven, je kunt er altijd van leren.
    Fijne Paasdagen!

    Beantwoorden
  2. Klopt helemaal. Na 5 jaar geen auto hebben kunnen rijden en daarvoor uitsluitend in een automaat, mijn angst overwonnen en gewoon als oudere wat rijlessen genomen, om na een keuring en rijtest, straks hopelijk weer in een schakelauto te mogen rijden.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00