Doorpakken – Dichtgedachten #338

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

‘Met de juiste voorbereiding kom je er wel’, zeggen we altijd graag. Soms is dat ook helemaal waar. Wie gestudeerd heeft voor een examen, zal het waarschijnlijk succesvoller afronden dan wie zonder te leren de toets gaat maken. 

Maar op de meeste situaties kun je je helemaal niet voorbereiden. Je zult nooit in de toekomst kunnen kijken om te kijken hoe je beslissing gaat uitpakken en daarop je keuze baseren. Voor sommige stappen is nooit het perfecte moment aan te wijzen. 

Soms als een mooie kans op je pad komt, durf je die niet te grijpen omdat het niet het juiste moment is. Je kunt het ook omdenken: het feit dat deze mogelijkheid zich nu voordoet, betekent misschien dat je er juist klaar voor bent. 

Het zal misschien niet makkelijk zijn, en dat hoeft ook helemaal niet, maar als iemand je een kans gunt, betekent dat dat diegene denkt dat je het aankunt. Laat je niet teveel leiden door je onzekerheid, maar gebruik het als een mogelijkheid om jezelf te laten zien waar je toe in staat bent. Dan zul je zien dat je juist veel meer kunt dan je had verwacht.

Daarover gaat het gedicht van vandaag:

Er komt nooit een perfect moment,
om een moeilijke knoop door te hakken.
Dat je bang en onzeker bent,
is juist een reden om door te pakken.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00