Jouw verhaal – Dichtgedachten #92

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Het is natuurlijk absurd om te zeggen dat je je leven volledig in eigen hand hebt. Maar, zoals ik al vaker in gedichten heb geschreven: je hebt geen controle op wat je overkomt, maar wel op hoe je daarop reageert.

Het is dan ook belangrijk om de controle over je eigen verhaal niet uit handen te geven. Natuurlijk hoef je niet alle facetten van je leven te sturen, als je er maar voor blijft zorgen dat jij reageert op de manier waarop je wil regeren, en je niet teveel laat leiden door de situatie.

Het klinkt te simpel voor woorden, maar je richten op hoe je reageert geeft je echt ongelooflijk veel kracht. Ik weet nog goed dat mijn moeder was overleden en dat de winkel die we hadden aan het randje van de afgrond stond door de economische crisis. Stuk voor stuk dingen die ik totaal niet in eigen hand had. Ik stond op het punt om op te geven, toen ik besloot om de spreekwoordelijke pen van mijn leven ter hand te nemen en te schrijven: ‘en toen besloot hij dat het genoeg was, en daarna werd alles beter’.

Dat maakte niet magisch alles beter, maar veranderde wel mijn mindset, en je mindset bepaalt 90 procent van je leven. Daarover gaat dit gedicht.

Je schrijft je eigen leven,
jouw wereld, in je eigen taal.
Door je pen nooit weg te geven,
blijft het altijd jouw verhaal.

18 gedachten over “Jouw verhaal – Dichtgedachten #92”

 1. Ik geniet altijd van jouw gedichtjes, Martin.
  ( Ook van jouw boeken trouwens)
  De gedichten zijn mooi en je kunt ze altijd op jezelf betrekken.
  Maar deze raakt me in mijn hart.
  Dankjewel!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00