In het nu leven – Dichtgedachten #872

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Wat je nu hebt, kan zomaar afgelopen zijn. Dat is een angstaanjagende gedachten als je gelukkig bent. Je kunt er misschien wat moedeloos van worden, maar je zou ook kunnen denken: wacht eens even, dan is het nu tijd om mijn geluk te omarmen.

Wat er in de toekomst gebeuren gaat, dat weet je nooit. Je kunt niet kiezen wat er op je pad komt. Bij gebrek aan zekerheid voor wat komen gaat, kun je er ook voor kiezen om vooral te genieten van wat je nu hebt.

Je bent nu gezond, je hebt nu een baan waar je blij van wordt, een fijne partner, of noem maar op. Dat alles zou kunnen verdwijnen, maar de gedachte dat alles een keer ophoudt is niet zo fijn om bij stil te staan.

Is er een manier voor jou om nog meer te waarderen wat je hebt? Bijvoorbeeld door iedere avond iets op te noemen waarvan je die dag blij bent geworden, of door op een fijn moment even diep adem te halen en voor jezelf te benoemen dat je gelukkig bent?

Het zal voor iedereen anders zijn, maar soms even stilstaan bij wat je hebt, maakt je een veel gelukkiger mens dan te focussen op wat er allemaal anders zou kunnen zijn, of dat nou positief of negatief anders is.

Daarover gaat dit gedicht:

Het tij kan morgen zomaar keren,
garanties worden niet gegeven.
Vergeet vandaag niet te waarderen,
en iets meer in het nu te leven.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00