Verandering – Dichtgedachten 630

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Wij mensen houden niet zo van verandering. We vinden het niet zo fijn dat we ouder worden, we vinden het niet zo fijn dat dingen in ons leven komen waar we niet op gerekend hadden of gaan wanneer we er liever aan zouden vasthouden. Toch is verandering essentieel, het is de motor die ervoor zorgt dat het leven verdergaat, dat alles z’n weg vindt.

Dat geldt voor het leven in z’n algemeenheid, maar ook voor jou in het bijzonder. Want als jij altijd hetzelfde doet, als je koste wat kost probeert om verandering tegen te houden, dan zal je leven uiteindelijk een herhaling van zetten worden, totdat het leven zelf ingrijpt en je dwingt om een andere koers te varen. En als verandering dan toch onvermijdelijk is, dan kun je maar beter zelf deels aan het roer staan toch?

Daarover gaat dit gedicht:

Verandering houd je niet tegen,
en dat is misschien maar goed.
Hoe kan het leven voortbewegen,
als je steeds hetzelfde doet?

6 gedachten over “Verandering – Dichtgedachten 630”

  1. Grote gebeurtenissen werpen hun schaduw al lang van te voren vooruit. Het is aanbevelenswaardig dit tijdig in te zien en waar mogelijk…..tijdig bij te sturen, zodat het niet in een Calamiteit eindigt.

    Beantwoorden
  2. Het lijkt wel weer en dat gebeurt regelmatig dat het gedicht op mezelf van toepassing is. Gisteren was mijn laatste werkdag in de thuiszorg en zo leuk verrast door collega s die afscheid kwamen nemen. Toen ik later thuiskwam was de buitenkant van mijn woning versierd met spandoek, vlaggetjes en ballonnen etc. dat was de 2e verrassing. n Emotioneel weekend met afscheid nemen van cliënten, afscheid nemen van n druk arbeidzaam leven en verder gaan als pensionado. Dat is n vreemde gewaarwording en n hele verandering in je leven. Ik zal absoluut niet in een gat vallen want ik ben ondernemend genoeg. Velen zeggen nu kun je pas echt gaan genieten maar deze uitspraak is voor mij tegenstrijdig omdat ik ook erg genoot van mijn werk en contact met collega’s. We gaan het zien en meemaken en mijn leven zal zeker verder voortbewegen..

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00