10 gedachten over “Het moet soms winter zijn – Dichtgedachten 1704”

 1. ‘Na regen komt zonneschijn!’
  Na slechte tijden komen goede tijden.
  Van slechte momenten kun je een hoop leren!
  Letterlijk gezien: Wat kun je verlangen naar de zon! En laat die zich dan weer zien..genieten volop!

  Beantwoorden
 2. Kou kan ook als een metafoor worden gezien: kou in een relatie of vriendschap. Dan besef je ook weer heel goed hoe warm de liefde van mensen om je heen is!

  Beantwoorden
 3. Dat kan wel waar zijn, maar niet zo’n kwakkelwinter! De temperatuurverschillen zijn vaak te groot om echt te wennen aan winterweer! Maar de lente komt vanzelf weer, dat is een geluk!

  Beantwoorden
 4. Heel mooi, en ook dit gedicht kan je op een paar manieren interpeteren. Zo mooi en wijs je dit al zolang iedere dag kan. Mijn mooie complimenten 🍀

  Beantwoorden
 5. Hoe de winters vroeger waren, kennen we niet meer. Het is aanpassen aan de seizoenen, ben ook niet bepaald een winterkind. Het licht keert steeds weer ,heilzame gedachten.

  Beantwoorden
 6. Eigenlijk wel, maar ben een zomermens, kan niet weg met een auto. Fietsen is te gevaarlijk in de winter en we zijn nu net molletjes. Je ga werken in het donker en komt thuis in het donker. Kom maar op met inderdaad lange zomeravonden en veel licht overdag.

  Beantwoorden
 7. Dat is n mooie en ware overweging. Toch kijk ik alweer uit naar de tijd dat de dagen weer gaan lengen. Geef mij de heerlijke zomer maar met zijn lekkere lange dagen. We moeten nog even geduldig zijn.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00