Het leven is een boek – Dichtgedachten #1406

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Je kunt waarschijnlijk wel een dag aanwijzen in je leven waarin alles perfect was. Het weer, het gezelschap, de manier waarop je over jezelf dacht… je hoopte op dat moment al dat je de tijd stil kon zetten en het voor altijd zo kon blijven, maar nadien is er van alles veranderd.

Er is een grote kans dat er in de toekomst weer zo’n dag komt. Maar ook dan zal er na afloop weer van alles veranderen. En dat is aan de ene kant verdrietig, maar aan de andere kant ook zo mooi.

Je hebt door mooie herinneringen ook veel moois om naar uit te kijken. Gaat het even wat minder? Je weet hoe het ook kan. En dat het ooit ook weer gaat gebeuren. Niet precies op dezelfde manier, of met dezelfde mensen, of onder dezelfde omstandigheden. Maar ooit zul je je weer zo kunnen voelen.

Het is mooi om ernaar uit te kijken, maar vergeet ook niet om in de tussentijd te genieten van de andere mooie dingen die op je pad komen. Er komen weer betere tijden aan, maar je moet er wel voor openstaan. 

Zo gaat het ook in boeken. De hoofdpersoon heeft altijd obstakels te overwinnen voordat hij of zij bij het happy end komt. 

Dat is waarover dit gedicht gaat:

Er komt geen dag dat alles goed is,
en voor altijd zo zal blijven.
Het leven is een spannend boek,
waaraan je tot het eind blijft schrijven.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00