Doe waar je blij van wordt – Dichtgedachten 1642

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Als ik een gedicht schrijf over doen waar je zin in hebt, dan komen er, naast heel veel leuke reacties, ook af en toe reacties (meestal van mannen), die zeggen: ‘Prima joh, bel ik vandaag m’n baas op dat ik niet kom’. Een beetje kinderachtig natuurlijk, maar ik snap het wel. Je kunt niet altijd doen wat je leuk vindt, zoals je niet altijd kunt leven alsof het je laatste dag is (Sorry Dré).

Met dit gedicht zeg ik natuurlijk niet: meld je vandaag ziek op het werk en maak een strandwandeling: maar wel: als je van strandwandelingen houdt, doe ze dan wat vaker. We stellen zoveel dingen uit, en dat is zonde. Het leven is ontzettend kort, doe waar je blij van wordt!

Daarover gaat dit gedicht:

Het leven is ontzettend kort,
en gaat met tegenslag gepaard.
Doe meer dingen waar je blij van wordt,
dat maakt het de moeite waard!

8 gedachten over “Doe waar je blij van wordt – Dichtgedachten 1642”

 1. Mannen houden van “Framen” Ik krijg de indruk dat ze de contekst waarin iets
  gezegd wordt, niet begrijpen, en dan maar een soort van : DUS gebruiken. Conclusie die nergens op slaat, maar waarmee zij dan meer duidelijkheid proberen te verkrijgen. Ik vind dat een heel vermoeiende manier van communiceren. Het voelt een beetje aan als: Verbaal ping pongen…of…Terug naar de Zandbak….. of zoiets. Het is altijd een kwestie van dingen tegen elkaar afwegen, (als we daar de tijd voor hebben) Maar Intuitie komt Plotseling, als een soort invallende bliksemflits. ) Komt ook uit een heel andere hoek dan ons lineaire denken….

  Beantwoorden
 2. Prachtige ware woorden,die men zéker in acht moeten nemen.Genieten van de mooie momenten in het leven.Het kan zo vlug voorbij zijn.Pluk je dag als je kan!

  Beantwoorden
 3. Hallo Martin, dat is inderdaad waar en als ik dan naar de foto kijk die je gebruikt hebt voor dit gedicht dan zie ik jou daar zitten op die rots en ik denk dat dat in Amerika is, klopt dat? Je lijkt in ieder geval veel op die jongeman op de foto en ik kan me zo voorstellen dat die trip naar Amerika ook iets was waar jij erg blij van werd.

  Beantwoorden
 4. Dit zijn hele ware woorden.
  Gelukkig hebben we samen zo geleefd niets uitstellen.
  We hadden te vaak gezien en meegemaakt dat alles werd uitgesteld tot na het pensioen.
  Gelukkig kan ik ondanks het grote verdriet dat mijn man maar 61 werd zeggen we hebben samen geleefd en genoten en de dingen gedaan die na je pensioen anders zouden komen.
  Lieve groet carla

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00