Piekeren in de zon – Dichtgedachten #0638

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Weinig dingen zijn zo zonde van je tijd als piekeren. Het lost je problemen niet op, en zorgt er vaak voor dat een dag die mooi is, verpest wordt door de angst voor wat er zou kunnen gebeuren of iets dat op de achtergrond speelt.

Ik zou je heel graag willen vertellen dat je moet stoppen met piekeren omdat het zinloos is. Helaas ben ik zelf kampioen op dit vlak, en weet ik hoe moeilijk het is om je hoofd te stoppen. Wat ik wél heb geleerd is dat het geen zin heeft om jezelf hierover te pijnigen en je af te vragen: waarom stop ik niet met piekeren. Het enige dat je wél kunt doen is je hoofd zo overladen met positieve gedachten, dat er geen plek meer is voor negativiteit. En dat werkt écht.

Daarover gaat het gedicht van vandaag!

Piekeren is als lopen in de zon,
met paraplu voor je gezicht.
Het beschermt je als er regen komt,
maar blokkeert vooral het licht.

9 gedachten over “Piekeren in de zon – Dichtgedachten #0638”

  1. Als je aan dingen niets kan veranderen , heeft het idd. geen zin om er over te piekeren. Dat is energieverspilling. Maar….het heeft ook te maken met: De Realiteit niet willen accepteren. We zijn altijd geneigd om in het Verleden of in de Toekomst te willen leven. Het verleden is geweest en de toekomst is er nog niet. Dus moeten we het doen met het Heden.

    Beantwoorden
  2. Goeiemorgen morgen Martin
    Tis O zo waar , ik ben er al achter gekomen dat het geen zin heeft om altijd over het zelfde te piekeren. Waar je toch niets aan kan veranderen,

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00