Een prachtig kunstwerk – Dichtgedachten 2246

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een film die perfect aansluit bij de gedachte achter “Een echte vriend is iemand, die al je gebreken kent, en niet vindt dat je gebrekkig, maar een prachtig kunstwerk bent” is Good Will Hunting uit 1997. In deze film ontwikkelt zich een bijzondere vriendschap tussen de getalenteerde maar rebelse jongeman Will Hunting en zijn therapeut Sean Maguire.

Sean ziet voorbij Wills ruwe uiterlijk en problematische gedrag en erkent zijn briljante geest en potentieel. Hij moedigt Will aan om zijn verleden te confronteren en zichzelf te accepteren zoals hij is. Door deze onvoorwaardelijke steun groeit er een diepe band tussen hen, waarin ze elkaars kwetsbaarheden delen.

Good Will Hunting laat zien hoe ware vriendschap kan bloeien wanneer we elkaar accepteren met al onze imperfecties en ons helpen om onze innerlijke schoonheid te ontdekken.

Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

Een echte vriend is iemand,
die al je gebreken kent,
en niet vindt dat je gebrekkig,
maar een prachtig kunstwerk bent.

4 gedachten over “Een prachtig kunstwerk – Dichtgedachten 2246”

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00