Dat je er voor iemand bent – Dichtgedachten 1620

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Ik herinner me nog heel goed dat ik zeventien was, en dat mijn beste vriendin destijds jarig was. En ik was in paniek, want ik wist niet wat ik voor haar moest halen. We waren echt dikke vrienden, maar zij was heel gesloten in de dingen die ze leuk vond en ik wilde niet met lege handen aankomen. Uiteindelijk ben ik niet gegaan en daar was ze natuurlijk niet blij mee. Toen ik uiteindelijk met het schaamrood op mijn kaken opbiechtte waarom ik verstek had laten gaan, was ze heel boos. Ik, groentje als ik was, begreep er niets van. ‘Wat dacht je ervan dat het tofste cadeau misschien wel was geweest als jij op m’n verjaardag was gekomen?’ Die had ik niet zien aankomen.

Dit is zo’n 25 jaar geleden, en inmiddels begrijp ik natuurlijk precies wat ze bedoelde. Het beste cadeau dat je iemand kunt geven, of dat nu op vrolijke momenten is of verdrietige, is je aanwezigheid en aandacht. Gewoon even luisteren en er voor iemand zijn. De mooiste cadeaus in het leven kosten niets, alleen tijd.

Daarover gaat het gedicht van vandaag.

Het mooiste cadeau dat je kunt schenken,
is niet duur, kost je geen cent.
Gewoon even aan iemand denken,
zodat je er voor die ander bent.

5 gedachten over “Dat je er voor iemand bent – Dichtgedachten 1620”

  1. Ik probeer me altijd open te stellen voor vrienden die het moeilijk hebben, zonder er naar te vragen. Ik merk het vanzelf als er iets is.
    Daarentegen krijg ik ook veel steun als het nodig is. En dat is heel fijn!!

    Beantwoorden
  2. Ha,ha! Zo groen ben ik nog steeds eigenlijk!!! Heel herkenbaar. Een oude Zen monnik Thich Nhat Hanh, die recent is overleden heb ik horen zeggen op T.V. “I offer you my Presence” Ik begreep het toen niet, maar recent ben ik mij aan het verdiepen in Qi Gong, een soort van Chinese Energieleer. En …ik kwam die stelling heden morgen tegen!!!! Overigens…ik had dat boek al in het jaar 2000 aangeschaft, maar geen tijd gehad om me er verder in te verdiepen. Mijn kwaal COPD noopt me om naar holistische geneeswijzen te zoeken, en…juist door mijn kwaal heb ik nu meer tijd om er naar te zoeken. Misschien wil mijn kwaal mij vertellen dat ik moet….Vertragen…!!!!! Meer bewust worden van wat mijn lichaam mij wil vertellen, en wat de aanwezigheid van iemand bijdraagt aan ons welzijn. Vooral nu de Coronamaatregelen ons daar ook mee confronteren. Misschien is Corona wel de Kwaal van de Haast, het presteren, omgaan met dingen ipv. levende wezens. Dank voor het Gedicht!!!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00