Doe je het eigenlijk best goed – Dichtgedachten 737

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een film die perfect aansluit bij de gedachte achter “Als het vandaag niet lekker gaat” is “Forrest Gump” uit 1994, geregisseerd door Robert Zemeckis. Deze iconische film vertelt het verhaal van Forrest Gump, een man met een laag IQ maar een groot hart. Ondanks zijn vele tegenslagen en obstakels in het leven blijft Forrest altijd positief en doet hij zijn best.

In de film zien we hoe Forrest verschillende uitdagingen overwint, zoals discriminatie, oorlog en persoonlijk verlies. Hij laat zich echter nooit ontmoedigen en blijft trouw aan zichzelf. Het motto van deze film zou kunnen zijn: zolang je hart nog slaat, doe je eigenlijk best goed.

“Forrest Gump” is niet alleen een inspirerend verhaal over veerkrachtigheid en optimisme; het herinnert ons er ook aan dat zelfs op onze slechtste dagen er altijd hoop is voor betere tijden als we volhouden met moed in ons hart.

Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

Als het vandaag niet lekker gaat,
en niets wil zoals het moet.
Onthoud dan,
zolang je hart nog slaat,
doe je het eigenlijk best goed.

8 gedachten over “Doe je het eigenlijk best goed – Dichtgedachten 737”

 1. Absoluut waar. 1.5 geleden helaas ook het één en ander meegemaakt. Maar het gaat nu weer allemaal redelijk goed. Dus het “klopt” wat je daar zegt Martin. Helemaal. 💝 waar.

  Beantwoorden
 2. Ga nooit de deur uit zonder te groeten,
  Want wat je ‘‘s morgens verlaat.
  Kan je wel eens niet meer ontmoeten.

  Volgens mij van Toon Hermans.

  Douwe

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00