fbpx
goede mensen – Dichtgedachten #072 P

Geloof in goede mensen – Dichtgedachten #072 Plaats een reactieJe hoort het tegenwoordig steeds vaker: mensen hebben steeds meer moeite om te geloven dat er nog goede mensen zijn. Dat is eigenlijk heel raar. Want als je moeite hebt met het feit dat er zoveel ‘slechte’ mensen zijn, of mensen die slechte dingen doen, dan ben je waarschijnlijk zelf niet zo’n persoon.

Dus eigenlijk betekent dat, dat wanneer je moeite hebt te geloven dat er nog fijne mensen zijn, je zelf onmiddellijk het tegendeel bewijst (of dat in ieder geval zou moeten doen). Dat klinkt misschien een beetje gek, maar dat maakt het niet minder waar. Stel je voor dat er 100 mensen zijn die het verschrikkelijk vinden dat er zoveel ellende is in de wereld, en al die mensen vragen zich collectief af: zijn er nog wel mensen die goed zijn? Jazeker, in ieder geval die 100 die het zich afvragen (waarbij je goed niet moet verwarren met perfect). Daarom ben ik zo’n groot voorstander van de gedachte: liefde wint het van haat.

Er gebeuren op dit moment héél veel slechte dingen in de wereld, maar ik kan je op een briefje geven, dat er voor ieder mens die dat doet, duizend mensen zijn die dat verschrikkelijk vinden. En als die duizend mensen de liefde die ze in zich hebben nu eens keihard uit zouden dragen, in plaats van alleen maar bang te zijn (wat ook logisch is), dan verandert de wereld razendsnel.

Vraag je niet af of er nog goede mensen zijn, wees een goed mens en trek iedereen met je mee. Zo simpel is het.

Houd geloof in goede mensen,
ook al doet men je soms pijn,
dat ze bestaan kun je bewijzen,
door er zelf eentje te zijn.

Gerelateerde gedichten:

Tags: ,