Lief zijn voor je omgeving – Dichtgedachten 1627

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Lief zijn voor mensen om je heen, het klink heel zoet, maar het is écht ontzettend belangrijk. Elke verandering in de wereld die je graag zou zien, begint in je eigen omgeving. Maar wanneer ik zoiets schrijf, is de reactie meestal: het heeft toch geen zin, ik sta hier alleen in. Dat kan misschien wel zo zijn, maar wat anderen doen is helemaal niet relevant. Als we allemaal stoppen met ons best doen omdat we zien dat anderen hun best niet doen, dan is het snel gedaan met de wereld.

Lief zijn voor je omgeving is belangrijk, omdat alles daarmee begint. Misschien heb je het gevoel dat je daarin alleen bent, en misschien (maar waarschijnlijk niet) heb je gelijk. Maar juist dan is het belangrijk, want als we mensen als jij niet hadden, dan waren we toch helemaal verloren?

Daarover gaat dit gedicht:

Wees lief voor mensen om je heen,
zonder verwachting, zonder plan,
zelfs al doe jij dat helemaal alleen,
de wereld wordt er mooier van.

9 gedachten over “Lief zijn voor je omgeving – Dichtgedachten 1627”

  1. De Zon schijnt voor iedereen, maar houdt geen rekening met mensen die een paraplu opzetten, en klagen dat alles zo grauw is.

    Beantwoorden
  2. Ja Martin helemaal waar. Zo vaak al meegemaakt dat je iemand al blij kan maken met een groet of een lach, wat bij jezelf dan weer voldoening geeft .
    Loop in de supermarkt en er staat een oudere dame bij de uitgang, die ik vriendelijk goede morgen wens, en een simpel praatje.Doe mijn boodschappen en kom terug bij de uitgang waar de desbetreffende dame nog staat. Als ik haar wil passeren houd ze me aan met de woorden, Mejuffrouw mag ik U iets vragen, ja hoor zeg ik dan “ Kent Uw mij ergens van, nee antwoord ik dan, maar waarom vraagt Uw dat . Nou omdat Uw zo vriendelijk doet tegen mij…….. ik bedoel maar !!!!!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00