Daden zijn echt – Dichtgedachten 592

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Dit is één van mijn favoriete gedichten. Deels omdat het met héél weinig woorden de boodschap weet over te brengen, maar vooral ook omdat die boodschap voor mij heel erg belangrijk is. Het is namelijk belangrijk om te luisteren naar wat mensen zeggen, maar nog veel belangrijker om te kijken naar wat mensen doen.

Daarbij zou je direct heel negatief kunnen denken aan situaties waarin iemand zegt nooit meer bepaald gedrag te vertonen om vervolgens toch weer in oude gewoonten te vervallen, maar het kan ook veel kleiner zijn. Bijvoorbeeld door voortdurend aan te kondigen wat je gaat doen. ‘Vanaf morgen ga ik… binnenkort ga ik…’ enzovoort.

Mensen kondigen hun plannen vaak aan om zichzelf en anderen te overtuigen van het feit dat ze iets écht gaan doen. Ik heb altijd veel meer vertrouwen in mensen die in stilte veranderen, dan mensen die dat met veel bombarie aankondigen. Daden zijn véél krachtiger dan woorden.

Daarover gaat het gedicht van vandaag:

Je bent wat je doet,
niet wat je zegt.
Bedoelingen zijn goed,
maar daden zijn echt.

14 gedachten over “Daden zijn echt – Dichtgedachten 592”

 1. Dit is helemaal waar. In deze nare tijden kun je laten zien dat alleen woorden niet genoeg zijn!
  Mooi gedicht Martin, fijne avond allemaal.

  Beantwoorden
 2. Goedemiddag Martin,
  Prachtig verwoord, je ziet het in deze tijd van narigheid wat
  wij kunnen doen voor mensen in nood. Geweldig hoor!
  Fijne dag daar!

  Beantwoorden
 3. Ja, zo is het Martin. Een prachtig gedichtje, vooral ook omdat het zo kort en krachtig is. En….bedoelingen zijn allemaal prachtig, maar met praten alleen ben je er natuurlijk niet. Mensen zouden wat minder loslippig moeten praten, maar het is natuurlijk een groot sociaal tijdverdrijf, vooral als er dan ook nog een “flesje”bij gehanteerd wordt. En ook op het werk: Wat vermoeiend, al die vergaderingen….!!En het is vaak zo: Hoe meer mensen ergens bij betrokken zijn (ook verbaal) hoe minder er in de praktijk tot stand komt. Want woorden….Blown in the wind….

  Beantwoorden
  • Precies. Zaken aanpakken en niet erover kletsen. Er wordt zoveel tijd verdaan met praten. Geen woorden masr daden…fijn gedicht Martin.

   Beantwoorden
 4. Beste Martin en geweldig team,

  Wat genieten we elke dag van de spreukjes in de mail en op de kalender
  Heel , heel veel dank voor deze geluks momenten

  Liefs Jacqueline

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00