Wat er ook gebeurt – Dichtgedachten 111

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een tijdje terug publiceerde ik het gedicht van Walter D Wintle met als eerste zin ‘If you think you are beaten, you are’. Wat hij vertelde was niet nieuw: het heeft geen zin om iets te doen als je er niets in gelooft, want je gedachten zijn superkrachten. Maar het gedicht kwam op een cruciaal moment, waardoor ik in één klap inzag dat ik mijn eigen ondergang aan het graven was met mijn negatieve gedachten.

Ik zal niet hardop zeggen dat er nooit iets uitzichtloos is. Zeker wanneer het gaat om ernstige ziektes of, bijvoorbeeld, enorme financiële tegenslagen, is er soms weinig dat je kunt doen. Maar de meeste situaties in ons leven zijn helemaal niet uitzichtloos. Ze worden dat doorgaans omdat we zelf de uitweg niet meer zien, en daarom geloven dat die ook echt niet meer bestaat. En waar je aan denkt, daar stuur je naartoe (daarom val je als je over een balk balanceert en naar beneden kijkt).

Dus als het tegenzit, en je weet even niet hoe het verder moet, dan geeft dat niet. Zorg alleen dat je blijft geloven in een uitweg, ook al kun je deze even niet zien. Als je stopt met geloven, doe je de deur eigenhandig op slot.

Daarover gaat het gedicht van vandaag:

Wat er ook gebeurt,
laat je nooit van hoop beroven.
Een situatie is pas uitzichtloos,
wanneer je daarin gaan geloven.

19 gedachten over “Wat er ook gebeurt – Dichtgedachten 111”

 1. Bij dit gedichtje moest ik sterk aan dit lied denken

  Er is een toekomst vol van hoop
  dat heeft U aan ons beloofd
  niemand anders U alleen
  leid mij door dit leven heen

  Beantwoorden
 2. Klopt. Een operatie of oefenen, oefenen om van mijn klapvoet af te komen. Ik koos voor het laatste en met name de eerste twee weken waren zooooooo frustrerend.
  Ik heb de knop omgedraaid en ben positiever gaan oefenen, ook in mijn brein. En nu?
  Weer wat rijlessen genomen, 6 jaar niet gereden. Resultaat: Ik rij weer auto. Never give up.

  Beantwoorden
 3. Zonder hoop,is er geen leven ,altijd positief blijven ,positief blijven is het beste medicijn,bij ziekte en eenzaamheid,ik kan het weten na een Horror levendoor ziekte,word toch nog Hopelijk toch in Juli 80 jaar?

  Beantwoorden
 4. Elke dag zo’n fijn gedicht Martin, plus begeleidende tekst. Het gebeurt regelmatig dat ik mij in een dergelijke situatie herken. Ook vandaag weer. Dank je wel!

  Beantwoorden
 5. Mieke
  Deze gedachte komt op het juiste moment. Ik ben echt de moed aan het verliezen en dat helpt mij niet verder. Dank je wel, ik ga het weer proberen.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00