MaGovisie Songfestival Dag 8 + 9 – Let it Be

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Ik had een tekst in mijn hoofd om mee te beginnen vandaag. Het is duidelijk dat wij allemaal enorm balen van de manier waarop het is gegaan, en natuurlijk van het feit dat we niet in de finale staan. Al was gisterenavond vooral de vraag of dit nog wel een finale was geweest waarin we willen staan. We wisten natuurlijk al vrij snel hoe het zat, na envelop 5 was het vrij duidelijk. We hadden zelf een aantal landen bestempeld als winnaar, waaronder Noorwegen, wat een fantastische eurovisie inzending. ook Noorwegen zit er niet bij, onbegrijpelijk. Hier rees vooral de vraag: als zelfs Edsilia de finale niet kan binnenslepen met dit liedje, wie moet het dán nog doen?

Het was heel erg zuur gisteren. Niet omdat we niet hebben gewonnen, wij Hollanders kunnen tegen ons verlies. Het was zuur omdat er zo’n grote groep zo lang keihard gewerkt heeft en dat het allemaal zo weinig zin heeft gehad. Het lijkt niet meer uit te maken wat je stuurt. Iedereen probeerde gisteren er alsnog iets van te maken, maar mineur en ongeloof bleef toch enige tijd de ondertoon.

Ik stond net in de lift naar beneden en ik hoorde een bekende tekst van The Beatles: ‘when I find myself in times of trouble, mother mary comes to me. Speaking words of wisdom: let it be!’. En zo is het dus. In time of troubles bevinden we ons allerminst. Als ik die rare avond van gisteren wegdenk hebben we anderhalve week vol fantastische dagen gemaakt. Er is een hechte groep ontstaan, we hebben gelachen, gestresst, gepraat, en een stukje Nederland naar Helsinki gebracht. Met groeiend vertrouwen en hoop leefden we langzaam naar de halve finale toe. En ach, wat er gisteren is gebeurd doet er niet meer toe. Edsilia heeft het fantastisch gedaan, en fuck it, het liedje was gewoon goed, daar lag het niet aan. In dat licht is er geen reden om te balen. We hebben hier gedaan wat we moesten doen, en in ieder geval is dit jaar bewezen dat het stemmen niet gaat zoals het zou moeten gaan. Laat dat dan onze bijdrage geweest zijn.

Sommige mensen gaan naar huis, wij zitten hier nog tot zondag. Helsinki is een heerlijke stad en we hebben een heerlijke tijd achter de rug? en die vreemde uitslag van gisteren? Ach…let it be!

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00