Is het aardig? – Dichtgedachten #1306

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Ben jij altijd aardig tegen iedereen? Nee? Gelukkig maar, dat zou niet helemaal gezond zijn. Je kunt best een aardig persoon zijn, maar iedereen heeft momenten waarop even geventileerd moet worden. Altijd alleen maar aardig zijn zorgt alleen maar voor frustratie, soms moet je het gewoon even kwijt.

Dat is goed en belangrijk, en de mensen om je heen kunnen daar doorgaans prima mee omgaan (of niet en dan ontstaat er een meningsverschil en dat is ook heel gezond. Maar af en toe ventileren is niet hetzelfde als altijd maar zeggen wat je denkt. Zoals iemand ooit zo mooi zei: Mensen verwarren het recht van vrije meningsuiting iets te vaak met de plicht om hun mond open te trekken.

Soms behoeft iets niet je commentaar en kan het prima zonder jouw gedachten bestaan. Dus voor je iets zegt, en met name online, is het goed om jezelf af te vragen of het waar is, oprecht, aardig, maar vooral: heeft het zin. Ga je iemand van mening doen veranderen – is dat aan jou om te doen sowieso – of ontstaat er alleen maar conflict door. In de meeste gevallen zul je tot de conclusie komen dat het gewoon prima is om het zo te laten.

Daarover gaat het volgende gedicht:

Is het aardig, heeft het zin?
is het eerlijk en oprecht?
Zo niet, slik het dan maar in,
niet alles moet worden gezegd.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00