fbpx
Dromen waarmaken - Dichtgedachten #318

Dromen waarmaken – Dichtgedachten #318 Plaats een reactie

Advertentie
Advertentie


We vertellen onszelf (en anderen) maar wat graag dat je alles kunt krijgen in dit leven, zo lang je er maar in gelooft en er keihard voor werkt. Hoe mooi die gedachte ook is, het is helaas niet de waarheid. Als je blind bent zul je nooit vliegtuigpiloot worden, als je niet kunt lopen zul je nooit voetballen in de Eredivisie en ga zo maar door.

Je kunt niet tegen iedereen zeggen dat ze alles kunnen krijgen wat hun hartje begeert. Sommige dingen zijn echt onmogelijk, de meeste dingen echter niet. Binnen de grenzen van je werkelijkheid lijken dromen soms lastig te realiseren. Of het nu een eigen zaak is, een droomreis, een carrièreswitch: het lijkt allemaal heel ver weg en ingewikkeld, maar vaak is het dat in werkelijkheid niet.

Zelfs al lijkt je droom onmogelijk te realiseren, je bent het jezelf verplicht om er alles aan te doen om te verwezenlijken waar je van droomt. Dat is absoluut geen garantie dat het je zal lukken, maar zelfs als het mislukt, dan is dat in de wetenschap dat het niet aan jou heeft gelegen. Dat gevoel is altijd nog duizend keer beter dan: ‘had ik maar’.

Heb je zo’n droom? Zet de eerste stap, doe het vandaag. Daarover gaat dit gedicht.

Zorg dat je tot het einde vecht,
voor wat je graag wilt in je leven.
Elke winnaar was ooit verliezer,
die niet bereid was op te geven.

Gerelateerde gedichten: