Klein leed – Dichtgedachten #926

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Het is zo’n beetje de grootste dooddoener die er is: mensen die zeggen, ‘ach kom op joh, het valt allemaal wel mee’, wanneer je iets overkomt dat niet catastrofaal is, maar toch een enorme impact op je heeft. Dit soort reacties op klein leed zijn echt heel goed bedoeld, maar het is ook heel belangrijk om te beseffen dat klein leed eigenlijk helemaal niet bestaat.

Wat voor mij een incident is waar ik fluitend overheen stap, kan voor jou een traumatische ervaring zijn waar je nog jaren last van hebt, en andersom. Het is niet aan mij om te bepalen wat ‘klein leed’ is en of het wel meevalt of niet. Of je nu een dierbare bent verloren of er gebeurt iets schijnbaar minder ingrijpends in je leven waar je toch enorm van slag door bent, het is belangrijk om te weten dat je emoties er altijd mogen zijn. Over emoties vel je geen oordeel, en als je dat dan toch graag wil doen, dan alleen bij jezelf. Daarover gaat dit gedicht.

Ze zeggen vaak bij tegenslag,
‘ach zo erg is het niet’.
Maar weet dat je best treuren mag,
ook klein leed is verdriet.

5 gedachten over “Klein leed – Dichtgedachten #926”

  1. Wat n mooi gedichtje en wonderbaarlijk is het weer van toepassing op mijn gevoelens van dit moment. Ik kan er troost uit halen. Fijne dag voor iedereen en geniet van het mooie weer.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00