Wees wat liever voor jezelf – Dichtgedachten 843

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een film die perfect aansluit bij de gedachte “Wees wat liever voor jezelf, zelfs al maak je fout op fout” is “The Perks of Being a Wallflower” uit 2012. Hoewel deze film net buiten het gevraagde tijdsbestek valt, heeft het een tijdloze boodschap die nog steeds relevant is.

“The Perks of Being a Wallflower”, gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen Chbosky, vertelt het verhaal van Charlie, een introverte tiener die worstelt met zijn identiteit en sociale interacties. Hij maakt veel fouten terwijl hij probeert te navigeren door de complexe wereld van vriendschap en liefde.

Deze coming-of-age-film benadrukt dat niemand perfect is en dat we onszelf moeten accepteren zoals we zijn. Het belangrijkste aspect in dit proces is zelfliefde; alleen wanneer we onszelf waarderen kunnen we groeien en leren van onze fouten.

“The Perks of Being a Wallflower” herinnert ons eraan om mild te zijn voor onszelf in plaats van streven naar perfectionisme. Het leert ons dat echte schoonheid schuilt in onze imperfecties en hoe belangrijk het is om onvoorwaardelijk lief te hebben wie we werkelijk zijn.

Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

Wees wat liever voor jezelf,
zelfs al maak je fout op fout.
Wat heb je aan perfectie,
als je niet van jezelf houdt.

8 gedachten over “Wees wat liever voor jezelf – Dichtgedachten 843”

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00