Maak jezelf gelukkig – Dichtgedachten #1534

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Het kan vreselijk voelen om iemand teleur te moeten stellen. Het is daarom soms makkelijker om maar gewoon in de wens van een ander mee te gaan. Dat je daarmee jezelf teleurstelt? Dat neem je dan maar voor lief. Alles om de vrede te bewaren.

Soms is dat ook de beste manier. Kijk jij uit naar een avond alleen op de bank met je lievelingsboek en een grote kop thee, en belt er ineens een vriendin in tranen op omdat er iets ergs is gebeurd? Dan zal de behoefte van je vriendin op dat moment even zwaarder wegen dan die van jou.

Maar is dit een vriendin die heel vaak belt, geen respect heeft voor jouw plannen en steeds maar over jouw grenzen heen gaat? Dan wordt het misschien tijd om een keer niet op te nemen of op een andere manier aan te geven dat het niet uitkomt.

Want jouw plannen en jouw tijd zijn ook heel belangrijk. Als jij naar de pijpen van een ander danst om niemand voor het hoofd te stoten, cijfer je jezelf daarmee weg.

In sommige situaties zal er altijd iemand teleurgesteld worden. En het kan best eens tijd zijn dat jij niet degene bent die de dupe wordt van andermans plannen. Al is voor jezelf opkomen soms lastiger dan het lijkt.

Dat is de boodschap achter het gedicht van vandaag:

Iedereen tevreden houden?
Een onmogelijk karwei.
Maak jezelf eerst maar gelukkig,
is er tenminste íemand blij.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00