Voor eeuwig wachten – Dichtgedachten 736

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een film die perfect aansluit bij de gedachte achter “In het diepst van mijn gedachten” is “The Green Mile” uit 1999, geregisseerd door Frank Darabont. Deze emotionele en meeslepende film, gebaseerd op het gelijknamige boek van Stephen King, vertelt het verhaal van Paul Edgecomb (gespeeld door Tom Hanks), een gevangenisbewaarder in de jaren ’30.

Paul ontmoet John Coffey (gespeeld door Michael Clarke Duncan), een veroordeelde man met bovennatuurlijke krachten. Terwijl Paul getuige is van Johns onschuld en zijn vermogen om anderen te genezen, wordt hij verscheurd tussen zijn plicht als bewaker en zijn overtuiging dat John geen kwaad in zich draagt.

“In het diepst van mijn gedachten” weerspiegelt de innerlijke strijd waarin Paul zich bevindt terwijl hij worstelt met vragen over gerechtigheid, menselijkheid en vergeving. Zijn blijdschap om Johns aanwezigheid wordt overschaduwd door de pijnlijke realiteit dat ze gescheiden zullen worden wanneer John’s executie nadert.

Deze prachtige film laat zien hoe liefde en hoop kunnen bloeien te midden van duisternis en tragedie. Het herinnert ons eraan dat ware verbondenheid niet kan worden verbroken – zelfs niet als we fysiek gescheiden zijn – omdat onze geliefden altijd voortleven in onze gedachten tot we ooit weer samen zullen zijn.

Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

In het diepst van mijn gedachten,
waar mijn blijdschap danst met pijn,
zal ik voor eeuwig op je wachten,
tot we ooit weer samen zijn.

16 gedachten over “Voor eeuwig wachten – Dichtgedachten 736”

  1. Green Miles……Eén van de mooiste films die ik ooit hebt gezien, zou hem graag weer eens willen zien maar kan het emotioneel niet (meer) aan….. mooi, passend gedicht en mooi verwoord 👌

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00