Dan denk je beter – Dichtgedachten_2196

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

In de jaren ’50 werkte een jonge wetenschapper genaamd Roger Bannister als arts in opleiding. Hij had een passie voor hardlopen, maar zijn drukke schema liet hem slechts 30 minuten per dag toe om te trainen. Velen geloofden dat het onmogelijk was om een mijl te lopen in minder dan vier minuten. Bannister dacht daar anders over. Hij geloofde dat de beperkingen meer mentaal dan fysiek waren. Op 6 mei 1954, na een lange dienst in het ziekenhuis, ging Bannister naar de atletiekbaan. Hij was moe, maar vastberaden. Met een strategie die rust en herstel benadrukte, rende hij de mijl in 3 minuten en 59.4 seconden, en doorbrak zo de ‘onbreekbare’ vier minuten barrière. Bannister’s verhaal herinnert ons eraan dat rust net zo belangrijk is als inspanning bij het bereiken van onze doelen.

Daarover gaat het gedicht van vandaag:

Wanneer je spieren moe zijn,
presteer je fysiek voor geen meter.
Dat werkt niet anders met je brein,
rust uit, dan denk je beter.

Het voorbeeld uit de geschiedenis heb ik opgezocht met behulp van AI. Ik lees dat natuurlijk nog even door, maar met 31 gedichten per maand mis ik soms nog wel iets. Mocht het niet accuraat zijn, of om andere redenen de plank misslaan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

8 gedachten over “Dan denk je beter – Dichtgedachten_2196”

  1. Met het vorderen der jaren zit ik met een energieprobleem. Lichaam en ziel zijn niet gescheiden. Verstand is ook niet hetzelfde als ..spieren. Wat nu precies op wat werkt, en in welke mate, zal voor iedereen anders liggen. M.i.z. gaat het ten koste van het totale energiereservoir van iemand. Hoe het precies werkt weet ik niet, maar …er is geen knop voor. Ten minste…Ik heb die knop nog niet gevonden.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00