Voor de ouder die altijd doorgaat – Dichtgedachten 757

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een film die perfect aansluit bij de gedachte achter “Voor de ouder die alleen staat, zo graag een dagje rusten zou, maar zonder klagen altijd doorgaat” is “The Pursuit of Happyness” uit 2006. Deze inspirerende film vertelt het waargebeurde verhaal van Chris Gardner (gespeeld door Will Smith), een alleenstaande vader die worstelt om zijn zoon op te voeden en tegelijkertijd zijn eigen leven weer op de rails te krijgen.

Chris gaat door talloze tegenslagen heen terwijl hij wanhopig probeert werk te vinden en dakloosheid vermijdt. Ondanks alle moeilijkheden blijft hij vastberaden en geeft nooit op voor zijn zoon. Zijn onvoorwaardelijke liefde voor hem drijft hem om elke dag weer door te gaan, zelfs als het leven uitzichtloos lijkt.

“The Pursuit of Happyness” is een hartverwarmend verhaal dat laat zien hoeveel kracht er schuilt in ouderschap en hoe ze bereid zijn alles op te geven voor hun kinderen. Het herinnert ons eraan dat zelfs in tijden van grote uitdagingen er altijd hoop is als we blijven volharden met liefde in ons hart.

Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

Voor de ouder die alleen staat,
zo graag een dagje rusten zou,
maar zonder klagen altijd doorgaat,
dit gedichtje is voor jou.

7 gedachten over “Voor de ouder die altijd doorgaat – Dichtgedachten 757”

 1. Dit gedichtje ontroerde mij.
  Ben zelf een alleenstaande moeder.
  Het heeft hele mooie en ook hele moeilijke kanten.
  Nooit problemen met de opvoeding,
  maar ook nooit gewoon even een pauze.
  De kinderen houden mij overeind.
  Voor hen moet ik sterk zijn.

  Beantwoorden
 2. Mooi gedicht voor al die ouders die er alleen voor staan. Ziek, doodmoe of eindeloos debaterende om hun pubers te motiveren, ze gaan maar door.
  Chapeau!

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00