Ver komen zonder talent – Dichtgedachten 2255

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een film die perfect aansluit bij deze gedachte is “Whiplash” uit 2014, geregisseerd door Damien Chazelle. De film volgt het verhaal van een jonge drummer genaamd Andrew Neiman die vastbesloten is om de beste jazzmuzikant ter wereld te worden, ondanks zijn gebrek aan natuurlijk talent. Zijn obsessie met perfectie en zijn bereidheid om alles op te offeren voor succes maken hem zowel bewonderenswaardig als angstaanjagend.

Het verhaal benadrukt het belang van hard werken, toewijding en passie in het streven naar je dromen, zelfs als je niet gezegend bent met aangeboren talent. Het laat zien dat doorzettingsvermogen en een constante drang om te leren uiteindelijk kunnen leiden tot grootsheid.

“Whiplash” herinnert ons eraan dat succes niet alleen afhankelijk is van talent, maar ook van de wilskracht en vastberadenheid om obstakels te overwinnen en onze grenzen steeds weer te verleggen.

Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

Zelfs al had je geen talent,
dan nóg kun je ver komen,
als je leergierig en nieuwsgierig bent,
en iets hebt om van te dromen.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00