Een voornemen is een besluit – Dichtgedachten_2195

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

In 1961, maakte president John F. Kennedy een gedurfd voornemen openbaar: “Voordat dit decennium voorbij is, zullen we een man op de maan zetten en hem veilig terug naar de aarde brengen.” Dit was geen gemakkelijke taak, gezien de technologische beperkingen van die tijd. Maar Kennedy’s voornemen was niet gebaseerd op wat gemakkelijk was, maar op wat moeilijk was. Hij geloofde dat Amerika de uitdaging kon aangaan en overwinnen. Acht jaar later, in 1969, werd zijn voornemen werkelijkheid toen astronaut Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan zette. Kennedy’s voornemen toont de kracht van vastberadenheid en visie. Het maakt niet uit hoe groot de uitdaging is, met de juiste inzet en toewijding, kunnen we onze doelen bereiken.

Daarover gaat het gedicht van vandaag:

Een voornemen is een besluit,
dat je iets graag anders ziet.
Hoe, wanneer, waarom, dat maakt niet uit,
en zonder deadline faal je niet.

Het voorbeeld uit de geschiedenis heb ik opgezocht met behulp van AI. Ik lees dat natuurlijk nog even door, maar met 31 gedichten per maand mis ik soms nog wel iets. Mocht het niet accuraat zijn, of om andere redenen de plank misslaan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

9 gedachten over “Een voornemen is een besluit – Dichtgedachten_2195”

  1. Inderdaad, met de juiste inzet van middelen, financiën en de toewijding van verantwoordelijke mensen komt de mens tot fantastische resultaten … Maar vrede op de ganse wereldbol dat lukt de mens jammer genoeg niet. Wat nog tot betere prestaties zou leiden … 😥 voor de mensheid in zijn algemeenheid. Dus nog meer dan veel werk te doen in de nabije toekomst.

    Beantwoorden
  2. Mooie aanvulling. Ik poog al 1,5 jaar allerlei aanpassingen voor mijn diabetes type 2. De start de eerste driekwart jaar ging uitstekend. Echter iets drastisch levenslang doorzetten met alle dagelijkse verleidingen …zorgde voor teleurstellingen in mijzelf. Het lukte niet. Nu dus bij af. Opnieuw in kleine stapjes. Steeds zoeken en je sterker maken tegen datgene wat je van je apropo brengt. Mijn voornemend zijn niet meer voor agendaplanning. Ik lees materie die mij helpt. Benoem mijn fouten en bespreek ze ook met vrienden. Ik draai het beste bij structuur en regelmaat. Dat is per de tweede week van 2024 waar ik een mooi streven van maak.
    Je tekst treft mij, nu ik opnieuw mijn best ga doen maar wel tevreden blijf over mijzelf.

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00