Telefoon op tafel – Dichtgedachten_2213

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

In 1961, president John F. Kennedy maakte een gedurfd voornemen: “Voordat dit decennium voorbij is, zullen we een man op de maan zetten en hem veilig terug naar de aarde brengen.” Dit was geen gemakkelijke taak, gezien de technologische beperkingen van die tijd. Maar Kennedy’s voornemen was niet gebaseerd op wat gemakkelijk was, maar op wat moeilijk was. Hij geloofde dat Amerika de uitdaging kon aangaan en overwinnen. Acht jaar later, in 1969, werd zijn voornemen werkelijkheid toen astronaut Neil Armstrong als eerste mens voet op de maan zette. Kennedy’s voornemen toont de kracht van vastberadenheid en visie. Het maakt niet uit hoe groot de uitdaging is, met de juiste inzet en toewijding, kunnen we onze doelen bereiken.

Daarover gaat het gedicht van vandaag:

Een voornemen is een besluit,
dat je iets graag anders ziet.
Hoe, wanneer, waarom, dat maakt niet uit,
en zonder deadline faal je niet.

Het voorbeeld uit de geschiedenis heb ik opgezocht met behulp van AI. Ik lees dat natuurlijk nog even door, maar met 31 gedichten per maand mis ik soms nog wel iets. Mocht het niet accuraat zijn, of om andere redenen de plank misslaan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

8 gedachten over “Telefoon op tafel – Dichtgedachten_2213”

 1. Goedenavond Martin!
  Mooi en duidelijk! Ben wel in het bezit van zo’n telefoon maar niet verslaafd.
  Heb zelf nog een vaste telefoon voor de ouderen en ook mijzelf om af en toe eens lekker gewoon te bellen.
  Fijne avond!

  Beantwoorden
 2. Inderdaad…de wereld is met rasse schreden veranderd….Nu worden er door de ‘Wappies’ beweerd dat de mens NOOIT op de maan is geweest…🥴 hiermee is bewezen dat de verdeeldheid heel groot is…gaan we terug naar af??

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00