Profiteer ervan – Dichtgedachten 1569

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Of het nu tegenslag of voorspoed is, we kunnen de drang vaak niet onderdrukken om onszelf af te vragen waar we het precies aan verdiend hebben. Bij tegenslag stellen we vaak de vraag: ‘Had ik iets anders kunnen doen?’ En wanneer we juist enorme mazzel hebben, zetten we daar ook vaak vraagtekens bij. Dat is niet zo raar, we willen nu eenmaal graag verklaren waarom iets gebeurt.

Het punt is, een antwoord op die vraag zul je nooit echt krijgen. Misschien had je iets anders kunnen doen, misschien heb je het gevoel dat een ander het mazzeltje meer verdient dan jij, maar het doet er eigenlijk niet doe. Ik kan je op een briefje geven dat alle tegenslag die je ooit op je pad hebt gehad, niet verdiend was en dat alle goede dingen in je leven juist wel verdiend waren. Waarom? Draai het eens om: waarom niet? Waarom zou jij tegenslag hebben verdiend, en waarom zou voorspoed jou niet zijn gegund.

Er zullen soms erge dingen in je leven gebeuren waarbij je de vraag wil stellen ‘waarom?’. Je krijgt er geen antwoord op en de enige manier om daarmee om te gaan is accepteren en doorgaan. Dat is moeilijk, maar de harde realiteit. Maar de keerzijde daarvan is dat hetzelfde geldt voor alle mooie dingen die op je pad komen. Waarom juist jij dit ene fantastische ding mag meemaken? Dáárom. Accepteren en doorgaan. Dat houdt je leven in balans.

Daarover gaat het gedicht van vandaag.

Elk mazzeltje verdien je echt,
dus doe wat de marktkoopman zegt:
‘Vraag je niet af hoe het kan,
maar geniet en profiteer ervan.’

3 gedachten over “Profiteer ervan – Dichtgedachten 1569”

  1. Schitterend, zowel het gedichtje als je uitleg!
    Het is elke dag een feestje voor mij om een gedichtje te krijgen.
    Geniet daar erg van..
    Gelukkig duurt het weekend maar twee dagen..hahaha

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00