Probeer jezelf eens te vergeven – Dichtgedachten 2245

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een film die perfect aansluit bij deze gedachte is “Good Will Hunting” uit 1997, geregisseerd door Gus Van Sant. Het verhaal volgt de briljante maar getroebleerde jongeman Will Hunting, gespeeld door Matt Damon, die zijn talent voor wiskunde en natuurkunde verborgen houdt achter een rebelse houding en problematisch gedrag. Ondanks zijn intellectuele capaciteiten worstelt Will met zijn emotionele bagage en het accepteren van zichzelf.

Het citaat “Als het beter had kunnen gaan, had je dat waarschijnlijk wel gedaan” resoneert sterk met Wills innerlijke strijd om zichzelf te vergeven voor de moeilijkheden in zijn leven. De film verkent thema’s als zelfacceptatie, vergeving en groei door middel van therapie en vriendschap. Uiteindelijk leert Will dat hij niet alleen hoeft te staan in zijn gevecht tegen het verleden en dat er altijd ruimte is voor genezing en verandering.

Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

Als het beter had kunnen gaan,
had je dat waarschijnlijk wel gedaan.
Probeer jezelf eens te vergeven,
voor het feit dat je probeert te leven.

7 gedachten over “Probeer jezelf eens te vergeven – Dichtgedachten 2245”

  1. Je gedicht waarin je een film vergelijkt, vind ik heel leerzaam. Als filmfan ontdek ik steeds iets nieuws in de film zelf, die ik eerder zag. Een mooie dag toegewenst!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00