Minder in paniek – Dichtgedachten 2236

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een film die perfect aansluit bij de gedachte achter “Angst verpest meer dingen, dan dromen waar kunnen maken” is A Quiet Place uit 2018. In deze thriller wordt de wereld overspoeld door angstaanjagende wezens die reageren op geluid. De hoofdpersonages moeten hun angsten overwinnen en leren om in stilte te leven om te overleven.

Het verhaal laat zien hoe angst en paniek destructief kunnen zijn, maar ook hoe het mogelijk is om moedig te zijn en je angsten onder ogen te zien. Door zichzelf ertoe te dwingen rustig en kalm te blijven, weten de personages hun dromen van een veilige toekomst waarheid te maken.

A Quiet Place herinnert ons eraan dat hoewel angst een krachtige emotie kan zijn, het belangrijk is om niet toegeeflijk aan onze zorgen of paniekreacties toegeeft als we onze doelen willen bereiken.

Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

Angst verpest meer dingen,
dan dromen waar kunnen maken.
Probeer jezelf ertoe te dwingen,
wat minder in paniek te raken.

6 gedachten over “Minder in paniek – Dichtgedachten 2236”

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00