Proberen – Dichtgedachten #954

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een vriendin van me zei laatst dat ze een heel tof plan had voor een project. Ze vertelde me het project, en het klonk daadwerkelijk als iets dat succesvol zou kunnen zijn. Dus ik vroeg, waarom begin je er dan niet aan? Het bleek dat ze bang was om het te proberen.

Tegen beter weten in vroeg ik waarom dat was. Het antwoord wist ik eigenlijk al: ze was bang dat het zou mislukken. Ik weet precies hoe dat voelt, en dus stelde ik haar de vraag die ik mezelf ook altijd stel: ‘Maar als je het niet doet omdat je bang bent, is het sowieso al mislukt toch?’

Ze kon niet anders dan dat beamen. ‘Dus dan kun je toch eigenlijk alleen maar winnen?’ Het klinkt zo simpel, maar het is de waarheid. Niets doen is zeker weten dat je je droom niet realiseert. Proberen geeft je in ieder geval een kans.

Wees nooit bang om te proberen,
zelfs al gaan er dingen mis.
Niets doen is garanderen,
dat alles blijft zoals het is.

5 gedachten over “Proberen – Dichtgedachten #954”

  1. Ik ben vroeger mijn droom ook niet nagegaan, altijd spijt van gehad, dan praat ik over ruim 40 jaar geleden, nu zou ik het wel doen mijn vrachtwagen rijbewijs halen.
    Toen ik mijn motorrijbewijs wilde halen, ben ik dat wel gelijk gaan doen, en wat was ik er blij mee toen ik die had, de motor stond al in de schuur.😁😉

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00