Meer mét elkaar praten – Dichtgedachten 818

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een film die perfect aansluit bij de gedachte achter “Veel ellende in de wereld, kunnen wij achter ons laten, als we voortaan iets meer mét, in plaats van over elkaar praten” is “Philadelphia” uit 1993. Deze emotionele en krachtige film vertelt het verhaal van Andrew Beckett (gespeeld door Tom Hanks), een succesvolle advocaat die wordt ontslagen nadat zijn werkgever ontdekt dat hij met hiv besmet is.

Deze film behandelt belangrijke thema’s zoals discriminatie, vooroordelen en het belang van empathie en begrip. Het laat zien hoe mensen vaak oordelen zonder echt te luisteren of te proberen elkaar te begrijpen. Door middel van een rechtszaak probeert Andrew Beckett gerechtigheid te krijgen voor zijn onrechtvaardige behandeling.

“Philadelphia” benadrukt het belang van communicatie en dialoog om misverstanden op te lossen en bruggen tussen verschillende groepen mensen op te bouwen. Het toont aan dat wanneer we bereid zijn om naar elkaar toe komen, onze vooroordelen kunnen worden overwonnen en echte verbinding mogelijk is.

Deze tijdloze klassieker herinnert ons eraan dat er hoop is voor een betere wereld als we leren samenwerken in plaats van tegenover elkaar staan.

Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

Veel ellende in de wereld,
kunnen wij achter ons laten,
als we voortaan iets meer mét,
in plaats van over elkaar praten.

10 gedachten over “Meer mét elkaar praten – Dichtgedachten 818”

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00