Maak je mooi uit liefde voor jezelf – Dichtgedachten 798

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een film die perfect aansluit bij de gedachte “Maak je niet mooi voor een ander, ook al zijn complimenten fijn. Maak je mooi uit liefde voor jezelf, omdat je mooi wilt zijn” is “The Mirror Has Two Faces” uit 1996. Deze romantische komedie, geregisseerd door Barbra Streisand en met in de hoofdrol onder andere Jeff Bridges en Lauren Bacall, vertelt het verhaal van Rose Morgan (gespeeld door Streisand), een onzekere vrouw die haar hele leven heeft gewijd aan academische prestaties.

Rose besluit echter om zichzelf te transformeren nadat ze begint te geloven dat uiterlijke schoonheid haar zal helpen om liefde en acceptatie te vinden. Ze gaat op zoek naar zelfverbetering via modeadvies en make-uplessen. Uiteindelijk realiseert Rose zich echter dat ware schoonheid van binnen komt – het gaat erom hoe ze zich voelt over zichzelf.

Deze film benadrukt dus het belang van zelfacceptatie en innerlijke groei boven externe validatie of goedkeuring van anderen als het gaat om persoonlijke schoonheid. Het herinnert ons eraan dat we onszelf moeten waarderen zoals we zijn in plaats van onze waarde afhankelijk te maken van andermans mening of complimentjes.

Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

Maak je niet mooi voor een ander,
ook al zijn complimenten fijn.
Maak je mooi uit liefde voor jezelf,
omdat je mooi wilt zijn.

12 gedachten over “Maak je mooi uit liefde voor jezelf – Dichtgedachten 798”

 1. Ja helemaal mee eens ik word 72 in April maar ik doe mijn zelf goed verzorgen mooie kleren aan en make-up iedere dag en dat doe ik echt voor mijn zelf

  Beantwoorden
 2. Mooi. Martin.
  In mijn jeugd deugde niets aan mij. Ik werd belachelijk gemaakt en mijn koosnaampje was lelijke rotmeid.
  Inmiddels heb ik geleerd om niet alles te geloven wat er gezegd wordt.
  Maar een kind weet dat nog niet.
  Nu kijk ik in de spiegel en zie met mijn eigen ogen dat ik een mooie vrouw ben. Daarom vind ik dit gedicht zo mooi.
  Ik wil graag anoniem blijven.

  Beantwoorden
 3. En als je dan toch voor die spiegel staat, zeg tegen jezelf,
  Ik ben goed zoals ik ben , ik mag er zijn!

  Dit geld natuurlijk ook voor alle niet make-up dragers 😃

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00