Dat je mij ook bellen kan – Dichtgedachten 364

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Dit gedicht is een belangrijke voor me. Er zijn perioden in mijn leven geweest waarin ik het echt heel druk had en weinig contact met anderen had. Ik kreeg dan eens in de zoveel tijd de kritiek dat ik nooit belde. Aanvankelijk trok ik me dat onzettend aan, want ik voelde me schuldig en ik wilde niet dat mensen het gevoel hadden dat ze niets voor me betekenden. Totdat ik ineens besefte dat ze mij al die tijd ook niet hadden gebeld. Had mijn telefoon roodgloeiend gestaan en kwam er nooit een poging vanuit mijn kant, dan zou de kritiek terecht zijn geweest. Tegenwoordig is mijn antwoord dan ook steevast: ‘Hey, de telefoon rinkelt twee kanten op he?’ Het is een kort maar heel effectief zinnetje, die mensen óf inzicht geeft, óf heel erg boos maakt. In beide gevallen weet je precies wat voor vlees je in de kuip hebt.

Daarover gaat dit gedicht:

Je klaagt dat ik je weinig bel,
maar daar snap ik weinig van.
Want besef je eigenlijk wel,
dat je mij ook bellen kan?

4 gedachten over “Dat je mij ook bellen kan – Dichtgedachten 364”

  1. Nou Martin, bedankt voor deze effectieve zin!!!! Het contactgedrag is moeilijker te ontleden, als het geklaag via een omweg tot je komt. Iets gaat dan een soort eigen leventje leiden. Zo van….Hij/zij belt ook nooit….(vergezeld van een verongelijkt gezicht, dat gevoelsmatig nog meer boekdelen spreekt) Als je degene dan erop aanspreekt, zeggen ze dat andere mensen dat verkeerd hebben begrepen of zo iets….Dus…inderdaad: JIJ bent altijd de schuld. Ronduit gezegd: Ik haat vaagheden, hinten, en praten via een omweg dmv. familie of…”de groep” Want het levert vaak vage schuldgevoelens op, en je weet niet hoe je het moet aanpakken. En…idd. als je het druk hebt is er natuurlijk gewoon geen ruimte voor sociale prietpraat. Maar…Prietpraters kunnen zich moeilijk verplaatsen in iemand die het erg druk heeft, en aan werkgerelateerde verplichtingen moet voldoen.

    Beantwoorden
  2. Dat is hetzelfde met koffie/theedrinken, ik ga bij kennissen koffiedrinken, dan zeggen ze kom maar eens weer , gezellig, ja zeg ik dan ik vindt het ook gezellig, maar ik heb ook koffie/thee !!!

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00