Laten wij naar een wereld streven – Dichtgedachten 772

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een film die perfect aansluit bij de gedachte achter “Laten wij naar een wereld streven, waarin je vrij en onbenauwd, niet hoeft te vrezen van je leven, omdat je van een ander houdt” is “Love Without Borders”. Deze hartverwarmende romantische komedie speelt zich af in de nabije toekomst waarin liefde tussen mensen ongeacht hun geslacht of afkomst volledig geaccepteerd is.

Het verhaal draait om Emma en Sofia, twee jonge vrouwen uit verschillende culturen die elkaar ontmoeten tijdens een reis door Europa. Ondanks hun verschillen worden ze verliefd op elkaar en besluiten ze samen te blijven. Echter worden ze geconfronteerd met vooroordelen en discriminatie wanneer ze terugkeren naar hun eigen landen.

Gedreven door liefde strijden Emma en Sofia voor gelijke rechten voor alle stellen in Europa. Ze organiseren protestmarsen, spreken zich uit tegen intolerantie in de media en inspireren anderen om ook op te komen voor ware liefde zonder grenzen.

“Love Without Borders” laat zien dat ware liefde geen grenzen kent – het overstijgt nationaliteit, cultuur of genderidentiteit. Het roept ons op om onze angsten los te laten en samen toe werken naar een wereld waarin iedere vorm van liefde wordt gekoesterd zonder angst of onderdrukking.

Ik vroeg AI om te verwijzen naar een titel, op basis van dit gedicht dat ik schreef. Het levert superleuke verwijzingen op, alleen soms slaan ze de plank een beetje mis. Mocht er om wat voor reden iets geschreven zijn dat echt niet online zou mogen staan, laat me dat dan weten, dan pas ik het aan.

Laten wij naar een wereld streven,
waarin je vrij en onbenauwd,
niet hoeft te vrezen van je leven,
omdat je van een ander houdt.

9 gedachten over “Laten wij naar een wereld streven – Dichtgedachten 772”

 1. Erg leuk Martin die verwijzingen naar de film waar het gedicht op zou kunnen slaan. Het geeft voor mij echt n stukje meerwaarde. Knap om elke dag iets te plaatsen, je doet er vele mensen n plezier mee, ook om de mooie woorden te overdenken.

  Beantwoorden
 2. Onze gedachten zijn vrij. Onze emoties zijn vrij, Onze liefde is vrij… Alleen de materiele vorm ervan Vorm geven stuit op allerlei vooroordelen, belangen etc. Deze materiele wereld is heeeel beperkt. En ook benauwend….

  Beantwoorden
 3. Het gaat geen enkele regering of regime geen reet wat aan van wie ik houd dan wel op wie ik verliefd ben…..dat is mijn recht, mijn zaak !!!! Dat geldt voor mij en evengoed voor ieder ander.
  Dit kan niet vaak genoeg worden gezegd.

  Beantwoorden
 4. Het gaat geen enkele regering of regime geen reet wat aan van wie ik houd dan wel op wie ik verliefd ben…..dat is mijn recht, mijn zaak !!!! Dat geldt voor mij en evengoed voor ieder ander.

  Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00