Stap voor stap – Dichtgedachten #1344

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Iets veranderen voelt vaak als iets heel groots. Maar dat hoeft het helemaal niet te zijn. Het kan ook iets kleins zijn. Of je kunt iets groots klein maken.

Als je bijvoorbeeld wel wat gewicht zou willen verliezen, klinkt ‘ik wil nooit meer snoepen’ heel groot en een beetje eng, als iets wat je toch niet kan volhouden. Maar ‘ik wil vandaag niet snoepen’ is al een stuk beter behapbaar.

Je kunt dan iedere dag opnieuw een doel stellen. Als je dan bijvoorbeeld een keer een feestje hebt of een andere gelegenheid waar vaak eten bij kunt kijken, kun je bijvoorbeeld zeggen: ‘ik wil vandaag één stuk taart eten en een paar toastjes bij de borrel’. Dan kun je de volgende dag weer beter opletten als je wilt, en heb je niet direct het idee dat je gefaald hebt in je doel.

Door problemen kleiner te maken en je doelen minder groot, wordt het minder eng om eraan beginnen en kun je ze makkelijker volhouden.

Je kunt immers beter iedere dag een klein stapje zetten, dan in één keer een heel grote sprong te verwachten.

Dat is de boodschap achter dit gedicht:

Vandaag markeert de start,
van het bestaan dat jij graag wil.
Stap voor stap, het hoeft niet hard,
zelfs wie kruipt, staat niet meer stil.

7 gedachten over “Stap voor stap – Dichtgedachten #1344”

  1. Dank je Martin, deze had ik even nodig. Het gaat erom wat ikzelf kan, en niet om wat de Omgeving vindt dat ik zou moeten kunnen, presteren etc. Ik zit al weken met loopproblemen. Ik kan niet draaien vanuit het kniegewricht van mijn linkerbeen. Ik heb de vertaling ervan als volgt uitgelegd: Mijn knie vertelt mij: Houdt eens op met je in allerlei bochten te wringen, daar wordt je te oud voor. je knie heeft draagvlak nodig en stabiliteit. Doe stap voor stap en ga recht op dat linkerbeen staan, en dus gewoon weer….leren lopen. Stap voor stap en niet ….zoals Zoeffff de Haas. Je bent geen l8 meer.

    Beantwoorden
  2. Goedemorgen Martin, dit gedicht geeft vandaag weer wat er leeft bij mij! Na diverse ziekten en zware operaties, vandaag naar de diëtiste om weer een nieuw begin te maken. Kleine etapjes, desnoods kruipende, maar de wil is groot! Dankjewel voor deze bemoedigende woorden. Ook een fijne dag .

    Beantwoorden

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00