Niveau verlagen – Dichtgedachten 1579

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

In deze tijd van korte lontjes kan het best een keer zijn dat iemand jou verkeerd begrijpt en daardoor uit z’n slof schiet, of dat diegene een uitlaatklep zoekt voor z’n eigen ongelukkigheid. 

Het is natuurlijk heel vervelend om een uitbarsting over je heen te krijgen waar je niet om gevraagd hebt en waar je ook eigenlijk niets mee te maken hebt, maar het kan nu eenmaal gebeuren. Dit kan je heel naar laten voelen, maar het zal in het merendeel van de gevallen niet persoonlijk zijn. 

Een eerste reactie kan zijn om heftig in de verdediging te schieten. Je vindt het niet tof om zo behandeld te worden, dus dat zal je wel even laten merken. Maar op die manier laat je niet zien dat je boven dit gedrag staat. Sterker nog, je gaat erin mee en zorgt ervoor dat jij hetzelfde bent als de andere persoon, terwijl je diens gedrag juist zo naar vond.

Hoewel het misschien niet makkelijk is, is er ook de optie om het naast je neer te leggen. Zeker als het niet persoonlijk is en de ander gewoon even stoom moest afblazen en jij nu eenmaal op het verkeerde moment op de verkeerde plaats was.

Als het je lukt om rustig aan te geven dat je deze discussie niet aan wilt gaan en niet zo behandeld wilt worden, kan de andere persoon misschien inzien dat dit gedrag uiteindelijk niets helpt. Als die persoon toch door blijft gaan, kun je ervoor kiezen om weg te lopen. Ook wanneer de discussie online plaatsvindt, kun je ervoor kiezen niet meer te reageren. 

Daarover gaat het volgende gedicht:

Als mensen zich naar jou misdragen,
baal daar dan even van.
Maar laat je niet tot dat niveau verlagen,
en laat zien hoe het beter kan.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00