Iets afsluiten – Dichtgedachten #1550

Vind je dit gedicht mooi?Deel het op Facebook

Een periode afsluiten kan best een beetje eng voelen. Want als je iets afsluit, begin je daarna iets nieuws. Hoe zal dat gaan, hoe reageren mensen op je, hoe ga je daarmee om? 

Wanneer je bijvoorbeeld aan een nieuwe baan begint, sluit je de vorige af, of een periode van werkloosheid, en ineens moet je weer wennen aan een andere bedrijfscultuur, andere collega’s, andere gewoonten. Hoe pas je in de groep, hoe gaan de collega’s met elkaar om? Als je er teveel over nadenkt, zou je al bijna niet meer durven.

Maar wat die nieuwe baan tegelijk biedt, is een kans voor jou om te groeien, zowel in je vak als als persoon, mogelijkheden tot nieuwe vrienden, misschien een beter salaris zodat je meer dingen kunt ondernemen in je privéleven…

En als je uiteindelijk die eerste werkdag hebt, en gewoon je leuke zelf bent, zul je zien dat je collega’s je waarschijnlijk heel vriendelijk verwelkomen, dat ze allemaal weten dat je komt en dat je in het begin nog wat dingen zult moeten leren, en aan het einde van die dag zul je je waarschijnlijk enorm goed voelen. 

Daarover gaat dit gedicht:

Iets afsluiten is eng,
en makkelijk allerminst.
Maar aan de andere kant van moeilijk,
schuilt juist vaak de grootste winst.

Plaats een reactie

Item toegevoegd aan winkelwagen.
0 items - 0,00